Starbucks New Store in Japan is Designed to Reduce Environmental Impacts

  • Low table tops were built with reclaimed wood
  • Chairs previously used in other stores were reupholstered rather than sent to a landfill
  • Coffee grounds produced by the store are used as compost for the surrounding landscape
  • Most Forest Stewardship Council certified wood materials were sourced locally in Kyushu
  • LED bulbs reduce energy consumption
  • Large windows provide natural lighting
  • High reflection paint improves heat insulation
  • Louver screens and "engawa" style roof overhangs, as well as insulated exterior walls and window frames, are used to block the sun and reduce heating and cooling needs
  • Rainwater collected from the roof is used to nourish the landscape and flush toilets
thumbnail for Fostering positive impact in local communities: Starbucks 50th Community Store in Asia Pacific

Fostering positive impact in local communities: Starbucks 50th Community Store in Asia Pacific